اجرای پروژه انتقال آب خزر به کویر شروع شد/ این قدم اول برای ایران رود است؟

تاریخ انتشار خبر: ۱۳۹۱/۱/۲۸ – ۱۴:۵۰:۰۰- کد خبر: ۴۷۳۰۱- منبع: خبر آنلاین

اجرای پروژه انتقال آب خزر به کویر شروع شد/ این قدم اول برای ایران رود است؟

علیرغم باقی بودن اختلاف نظرها بر سر فواید و مضرات انتقال آب خزر به کویر و اثرات زیست محیطی آن دولت امروز دوشنبه همزمان با حضور محمود احمدی نژاد در ساری گام اول طرح را بر داشت.

محمود احمدی نژاد که صبح امروز “دوشنبه” به منظور شرکت در مراسم کلنگ زنی طرح عظیم انتقال آب از دریای خزر به دشت مرکزی ایران به استان مازندران سفر کرده است، فرمان آغاز اجرای این پروژه بزرگ را با رمز یا مهدی (عج) صادر کرد.

رئیس جمهور در این مراسم اظهار داشت: این پروژه عظیم به دست متخصصان، کارگران، مهندسان و مجموعه ای از شرکت های توانمند ایرانی و جوانان برومند انقلاب اسلامی آغاز می شود که مایه افتخار کشور است.

محمدرضا عطارزاده معاون وزیر نیرو، تأمین آب شرب و صنعت، توسعه صنایع و معادن موجود، رشد اشتغال در نواحی هدف، رشد و توسعه شهرهای حاشیه کویر، توسعه کشاورزی صنعتی با افزایش پساب حاصل از طرح و تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی را از اهداف مهم این طرح بزرگ خواند.

وی افزود: طرح شیرین سازی و انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی از دو سال پیش در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت و با پیگیری های رییس جمهوری این کار سرعت بیشتری یافت.
وی سیمای کلی طرح را شامل سه مسیر دانست و گفت: مسیر الف از ساری آغاز شده و با گذر از سمنان، قم و کاشان به اصفهان خواهد رسید.

وی مسیر”ب” را از خلیج گرگان یک شاخه به سبزوار و یک شاخه به بیرجند و دیگری را به یزد اعلام کرد و گفت: مسیر”ج” مسیر جنوبی است که از غرب بندرعباس به گلگهر می رسد.
عطارزاده درباره دلیل دولت برای اجرای چنین پروژه ای گفت: ما به این نتیجه رسیده ایم که به جای انتقال صنعت به نزدیک آب، آب را به صنعت برسانیم. در زمان کنونی مراحل مطالعه طرح به پایان رسیده است و اکنون زمان آغاز عملیات اجرایی است.

به گفته او پیش بینی شده است که ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب در سال از دریای خزر و یک میلیون مترمکعب آب از دریای عمان و خلیج فارس از طریق این طرح منتقل شود: روش کار با شیرین سازی در لب دریا است. همچنین انتقال با خطوط لوله های آبرسانی به مناطق هدف انجام می شود.

معاون وزیر نیرو قرارگاه خاتم الانبیاء را پیمانکار این طرح اعلام کرد و گفت: آبرسانی به سمنان نخستین هدف طرح شیرین سازی و انتقال آب دریای خزر به حوضه فلات مرکزی ایران است.

او درباره تاریخچه مطالعه این طرح گفت: برای انتخاب مکان اجرای طرح ۹ گزینه مورد بررسی قرار گرفته که بهترین گزینه مسیر خط هفت بوده است. معیار انتخاب این خط، آسانی اجرا، آماده بودن زیرساخت ها، انجام مطالعه های گسترده پیشین، حداقل زمان اجرا، استفاده از تجربه های پیشین مسیر خط لوله نفت و آب، حجم آب مورد نیاز، هزینه های بهینه اجرای طرح و حداقل مشکلات زیست محیطی – اجتماعی و استملاک است. گزینه هفت هیچ تداخلی با مناطق حفاظت شده محیط زیست ندارد و آسیبی به محیط زیست نمی زند.
به گفته عطارزاده، این طرح تنها برای آب شرب، صنعت و کشاورزی صنعتی استفاده می شود و برای کشاورزی صرف کاربردی ندارد. هزینه آب استحصالی بین ۱۵ هزار تا ۲۵ هزار ریال در هر مترمکعب است. پیش بینی می شود که بخش نخست طرح در مدت ۲۴ ماه به بهره برداری برسد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا برآورد هزینه در مرحله نخست اجرای طرح شیرین سازی و انتقال آب دریای خزر به حوضه فلات مرکزی ایران را ۳۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: از این میزان حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال توسط تهاتر با سهام صنایع پتروشیمی به پیمانکار واگذار شده است و مابقی آن از منابع دیگر تامین می شود.

تاریخ انتشار خبر: ۲۸/۱/۱۳۹۱ – ۱۴:۵۰:۰۰- کد خبر: ۴۷۳۰۱

منبع:

خبر آنلاین

مطالب مرتبط:

اما و اگرهای انتقال آب به فلات مرکزی ایران

فروش آب دریا در مرکز ایران

طرح انتقال آب دریای خزر به کویر/ وزیر نیرو: بررسی می‌کنیم

ویدیوی طرح اتصال دریای خزر به خلیج فارس